A Brief Description of the Khalkha Mongol’s Famous Naran Khutagt Dechen-Odsalbalsambuu’s Activities - Lkhasran, Terbish (Tibetan Studies, 2024)
Халх Монголын алдартай Наран хутагт Дэчэн-Одсалбалсамбуугийн үйлс зохионгуйг товчхон өгүүлэх нь Хураангуй: Наран хутагт нь Энэтхэгт 13, Хачид 1, Төвөдөд 9, Монголд 1, нийт хорин дөрвөн удаа хувилан төрж, шашин амьтны тусыг бүтээгээд хорин тавдугаар төрөлдөө Дэчэн-Одсалбалсамбуу хэмээх алдар олжээ. Тус өгүүлэлд Наран хутагтын эдүгээ төрлийн үесийн хорин долоодугаар болох Наран хутагт Дэчэн-Одсал буюу Төгс цогт амгалан тод гэгээний зохионгуйг өгүүлэх юм. Түлхүүр үг: Наран хутагт, Дэчин-Одсалбалсанбуу, хутагт, үйлс зохионгуй