Model and experience of cultural policy and some issues of Mongolian cultural policy - Ayurzana, Tsanjid (Studia Philosophiae Et Juris, 2022)
The article compares some issues of Mongolia's cultural policy with the experience of cultural policy in European countries, the model of cultural policy, the works of scholars on cultural policy, and the goals of cultural policy in the documents of cultural policy of international organizations. aims and some implementation issues are discussed. Соёлын бодлогын загвар, туршлага болон Монгол Улсын соёлын бодлогын зарим асуудал Хураангуй: Эл өгүүлэлд Монгол Улсын соёлын бодлогын зарим асуудлыг Европын орнуудын соёлын бодлогын туршага, соёлын бодлогын загвар, сойлын бодлогын талаарх эрдэмтэн судлаачдын бүтээл, олон улсын байгууллагуудын соёлын бодлогын талаарх баримт бичиг дэх соёлын бодлогын зорилго зэрэгтэй харьцуулахын зэрэгцээ соёлын орчны өөрчлөлттэй холбон Монгол Улсын соёлын бодлогын загвар, зорилго, хэрэгжилтийн зарим асуудлыг авч үзсэн болно. Tүлхүүр үгс: соёлын бодлого, соёлын бодлогын загвар, соёлын дархлаа, үнэт зүйлс