Negative effects of corruption on the economy (Studia Philosophiae Et Juris, 2025)
This study aims to assess the current state of corruption in Mongolia and its impact on the economy, focusing particularly on its effect on economic growth. Using an econometric model, the empirical analysis reveals that in the absence of corruption, Mongolia’s Gross Domestic Product (GDP) could increase by an average of 23%. The study also provides policy recommendations to enhance transparency in governance, ensure equitable distribution of natural resources, and strengthen anti-corruption measures.Эдийн засагт авлигын үзүүлэх сөрөг нөлөөХураангуй: Энэхүү өгүүлэлд Монгол Улсын авлигын одоогийн нөхцөл байдал, тэр нь ялангуяа эдийн засагт хэрхэн нөлөөлж байгааг тодорхойлохыг зорьсон бөгөөд үүний тулд эконометрик загварт тулгуурлан эмпирик шинжилгээг хийж, авлига байхгүй тохиолдолд тус улсын дотоодын нийт бүтээгдэхүүн (ДНБ) дунджаар 23 хувиар өсөх боломжтойг харуулсан. Түүнчлэн засаглалын ил тод байдал, баялгийн шударга хуваарилалт болон авлигын эсрэг үйл ажиллагааг сайжруулахад чиглэсэн бодлогын зөвлөмжийг тусгав.Түлхүүр үгсМонгол Улс, эдийн засгийн өсөлт, авлига, авлигын индекс