A historical overview of Buddhist philosophy in Russia (summary of lecture) - Magsarjav, Gantuya (Studia Philosophiae Et Juris, 2023)
Evgeny Alekseevich Torchinov (1956-2003) was a well-known contemporary Russian religious scholar, Buddhist scholar, historian, Doctor of Philosophy, Professor of Science, and served as editor of the well-known scholarly journal Religious Studies. This time the summary of his lecture on Buddhist philosophy in Russia is translated from Russian and published for readers. Е.А.Торчинов: Орос орон дахь буддын философийн түүхэн тойм (лекцийн хураангуй) Хураангуй Евгений Алексеевич Торчинов (1956-2003) нь орчин үеийн Оросын алдарт шашин судлаач, Буддын судлаач, түүхч, философийн ухааны доктор, эрдэмтэн профессор бөгөөд одоогийн Санкт-Петербургийн Их сургуулийн Дорно дахины факультетад суралцаж төгсөөд тэндээ 10 гаруй жил, мөн Оросын шашны түүхийн музейд ажиллаж, “Религиоведение” эрдэм шинжилгээний нэрт сэтгүүлийн редактораар ажиллаж байжээ. Энэ удаад түүний бичсэн Орос орон дахь буддын философийн талаар бичсэн лекцийн хураангуйг уншигч олны хүртээл болгон ийнхүү орос хэлнээс орчуулан нийтэлж байна. Tүлхүүр үгс: Орос, буддын философи, түүх, шашин судлал