(untitled) (Studia Archaeologica, 2025)
A fragmented deer stone discovered at the site of the Upper Monastery of Oorombo Gegeen, situated at the foot of Bayasgalant Mountain in the Orkhon River basin, Ögii Nuur soum, Arkhangai Province, was comprehensively recorded for the first time. Furthermore, detailed analyses were conducted on the carved motifs of the stele, with particular attention to the depictions of a dagger with a deer-head pommel and a shield. Баясгалант уулын буган хөшөө Хураангуй. Архангай аймгийн Өгийн нуур сумын нутаг Өгий нуурын сав газарт орших Баясгалант уулын өвөрт буй Ооромбо гэгээний дээд хийдийн туурь дээр буй хугархай буган хөшөөг анх удаа бүрэн хэмжээгээр баримтжуулж, уг хөшөөнд дүрслэгдсэн бугын толгойн толт бүхий чинжаал хутга болон бамбайн дүрслэлийн талаар илүү дэлгэрэнгүй авч үзлээ. Түлхүүр үг: Хүрлийн үе, буган хөшөө, толтдоо бугын толгойн дүрстэй чинжаал