ҮР ТАРИА ХУРААХ КОМБАЙНААС ГАРАХ ХАЯГДЛЫГ СУДАЛСАН ДҮН (Mongolian Journal of Agricultural Sciences, 2016)
Үр тариа хураах комбайнаас гарч байгаа ургацын хаягдлыг  СК-5 “Нива”, Доминатор-130 комбайн дээр тодорхойлж түүний гарч байгаа хэлбэрийг тодорхойлж харьцуулалт хийсэн. Хаягдлыг  хураалтын өмнө гарсан, , хураалтын үед  комбайнаас гарсан  хаягдал гэсэн төрлөөр авч үзэв. Жаткийн хаягдал, цайруулах ангийн хаягдал, цэвэрлэх ангийн хаягдал зэргийг тодорхойлов.