CHENOPODIUM ALBUM.L-ИЙН ГЕРБИЦИДЭД ТЭСВЭРЛЭСЭН ДҮН (Mongolian Journal of Agricultural Sciences, 2016)
Судалгааг уринш-буудайн талбай болон лабораторийн нөхцөлд цагаан луулийг ургуулж гербицид хэрэглэхэд иш, навч,  улайх, ягаарах зэрэг шинж тэмдэг илэрч түр зуур тайван байдалд орж дахин сэргэн ургаж гербицидийг тэсвэрлэж байлаа.Chenopodium  album-ын хувьд гербицид хэрэглэснээр навч, ишний дотоод бүтцийн эс эдүүд эвдэрэлд орсон боловчхөгжлийн  үе шат бүрэн явагдаж үр нь боловсорч байсан учир гербицидэд тэсвэрлэх байдлыг ургамлын  ургал эрхтний дотоод бүтцийн судалгааг хийв.Судалгаанаас үзэхэд, сорьж туршсан гербицидийн хог ургамалд үзүүлэх  нөлөөлөл сайн, хүрээлэн байгаа  орчинд сөрөг нөлөөгүй болохыг лабораторийн болон хээрийн туршилтаар баталгаажуулан үйлдвэрлэлд нэвтрүүлэхэд чиглэнэ.