НАНО TiO2 -ООР БОЛОВСРУУЛСАН НООСОН ШИРХЭГТИЙН БАКТЕРИ ЭСЭРГҮҮЦЭХ ЧАДВАР (Mongolian Journal of Agricultural Sciences, 2016)
Бид Нано (TiO2)-оор  ноосон ширхэгт, ноосон сүлжмэлийн гадаргуун бүтцэд бүрхүүл суулган, нимгэн үеийн судалгааг СЭМ-ийн аргаар, ноосон сүлжмэлийн бактери эсэргүүцэх чадварыг Япон улсад үйлдвэрлэсэн Novilti ХХК-ны “Lumitester” багаж,  scratch test үзгэн шинжилгээний аргаар бактерийн тоо, бактери эсэргүүцэх чадварыг тус тус тогтоов. Нано (TiO2)-оор  боловсруулсан ноосон сүлжмэл нь бактери эсэргүүцэх чадвартай, өөрийгөө цэвэрлэх шинж чанарòàé болсон нь бидний судалгааны эхний үр дүнгээс тогтоогдов.