ГЛИЦЕРИН АШИГЛАН ӨНДӨГЛӨГЧ ТАХИАНЫ ТЭЖЭЭЛИЙН ЖОРЫГ БАЯЖУУЛАХ НЬ (Mongolian Journal of Agricultural Sciences, 2016)
Глицерин нь үнэргүй, өнгөгүй, усанд уусдаг чихэрлэг амттай, тэжээлд нэмэгдэл болгон ашиглаж болдог түүхий эд юм. Хөдөө аж ахуйн мал амьтадын тэжээлийн жорд глицериныг хэрэглэсэнээр солилцлын энергийг нэмэгдүүлж, тэжээлийн ерөнхий шимт чанарыг дээшлүүлдэг байна.Биотүлш ялгах үйлдвэрийн хаягдал глицеринийг өндөглөгч тахианы тэжээлийн жорд оролцуулан туршихад глицеринийг 6 хувиар оролцуулсан жорын амьдын жинд үзүүлэх нөлөө бага, тэжээл төлц сайн байж уг бүлгийн өндгөн ашиг шим хяналтын болон туршлагын бусад бүлгийнхээс илүү байлаа.