PHYTOPTHORA CAPSICI-ААР ҮҮСГЭГДДЭГ ЧИНЖҮҮНИЙ ҮНДЭСНИЙ ЯЛЗРАЛ ӨВЧИНД ГАДАРГУУГИЙН ИДЭВХИТ БОДИСЫН НӨЛӨӨ (Mongolian Journal of Agricultural Sciences, 2014)
Судалгааг Сөүл хотын их сургуулийн Байгалийн ухааны сургуулийн Ургамлын өвчин судлалын лабораторт 28 хоногтой чинжүүний үрслэгийг фитофторын 10мл-ийн 104 концентрацитай зооспорийн суспензээр халдварлуулж өвчний эсрэг 2 төрлийн гадаргуугын идэвхит бодис (Triton X-100, Tween-20)-ыг 1000, 2000, 3000ppm тунгаар тооцож үр дүнг тооцсон.DOI: http://dx.doi.org/10.5564/mjas.v10i1.306