Result of research forest pest control operation in Darkhan-Uul province (Mongolian Journal of Agricultural Sciences, 2021)
According to the survey 3200 hectors of forest in Khongor, Shariin gol, Orkhon soums of Darkhan-Uul aimag affected by forest pests. Gypsy moth (Ocneria dispar Linn is in Khongor, Shariin gol soum, satin moth (Stilpnotia (Leucoma) salicis Linn) is in Orkhon soum   mainly spreading and causing damage. In survey the number of gypsy mouth per tree was 14-24, and average number of eggs per pack was 210-240, in Khongor and Shariin gol soum. As well as in Orkhon soum, average number of satin moth per tree was 10-15, and average number of eggs per pack was 140-150.The density of the gypsy moth was 165 or moderate in Monostoi, Khuitnii gol river outflow, Khavchuu river, Khar Yamaat in Khongor soum, Bulagtai, Domogt in Shariin gol soum, 79-tokhoi, Kharaa river basin, Yeruu river basin in Orkhon soum. After the pest control gypsy mouth counted 140-165, range is 10-15. Result of pest control operation were 95 %.Дархан-Уул аймгийн ойн хортонтой тэмцсэн ажлын судалгааны дүнСудалгаагаар Дархан-Уул аймгийн Хонгор, Шарын гол, Орхон сумын нийт 3200 га талбай ойн хөнөөлт шавжинд идэгдсэн. Хонгор, Шарын гол суманд Өрөөсгөл хүр эрвээхэй (Ocneria dispar Linn), Орхон суманд Бургасны хүр эрвээхэй  (Stilpnotia (Leucoma) salicis Linn) зонхилж хөнөөл учруулж байна. Мөн Хонгор, Шарын гол сумуудад дунджаар нэг модонд Өрөөсгөл хүр эрвээхэй 14-24 багц тоологдсон ба нэг багцан дахь өндөгний тоо дунджаар 210-240 ширхэг байна. Орхон суманд дунджаар нэг модонд Бургасны хүр эрвээхэй 10-15 багц тоологдсон ба нэг багцан дахь өндөгний тоо дунджаар 140-150 ширхэг байна.Хонгор сумын Моностой, Хүйтний голын эх, Хавчуугийн гол, Хар Ямаат, Шарын гол сумын Булагтай, Домогт,  Орхон сумын Хөшөөт, 79-н тохой, Хараа голын сав, Ерөө голын сав зэрэг газруудад Өрөөсгөл хүр эрвээхэйн нягтшил нь 165 буюу дунд зэрэг байсан бол тэмцэл хийсний дараа 140-165 тоологдож хэлбэлзэл нь 15-20 байна. Тухайн сумдуудад тэмцлийн ажил 95%-тай хийгдсэн. Түлхүүр үг: шавьж, түймэр, хөнөөл, эрвээхэй