Some parameter results of the seasoned and dried horse meat product study (Mongolian Journal of Agricultural Sciences, 2020)
In this study, we determined the suitable technology of new dried horse meat product which meets the requirement of the usage. The technology added the waste raw material of the milk production (whey), and malt juice for improving the taste in muscle flesh of horse meat, then processed by heat processing methods. In the sensory evaluation results, the meat product of the Option II (seasoned by whey, malt juice mix) processed by “b” drying technology (Т=75-80°С, t= 120-150 min) which rated by the highest value (31). The meat product moisture content was 25.07%, salts 3.5%, and meets the requirements of the standards of basic hygiene indicators.Амталж хатаасан адууны махан бүтээгдэхүүний зарим үзүүлэлтийг судалсан дүнгээсЭнэхүү судалгааны ажлын хүрээнд адууны булчин махыг соёолжны шүүс, сүүний үйлдвэрийн хаягдал түүхий эд болох шар сүүний холимогоор амтлан, дулааны аргаар хатааж хэрэглээний шаардлагыг бүрэн хангасан шинэ нэр төрлийн  хатаасан махны технологийн оновчтой шийдлийг боловсруулсан. Амталж хатаасан адууны махны мэдрэхүйн эрхтний дундаж үнэлгээгээр хувилбар II (шар сүү, соёолжны шүүсний холимог амтлагчтай) болох “б” хатаах технологийн горимоор (T=75-80 -т,  t=120–150 мин) боловсруулсан махан бүтээгдэхүүн нь хамгийн өндөр буюу 31 оноог авч, найрлагандаа чийг 25.07%, давс 3.5% тус тус агуулж, эрүүл ахуй аюулгүй байдлын үндсэн үзүүлэлтүүдийн стандартын шаардлагыг хангаж байна.Түлхүүр үг:  адууны мах, шар сүү, соёолжны шүүс, амталж хатаасан мах