(untitled) (Mongolian Journal of Agricultural Sciences, 2017)
Энэ ажлын хүрээнд Common rail diesel injector түлшний системтэй дизель хөдөлгүүр бүхий тээврийн хэрэгслийн экологийн үзүүлэлтийг төрөл, гүйлт, насжилтын ангиллаар тодорхойлон, түүнд нөлөөлөх хүчин зүйлийн шинжилгээ хийж, математик загвар боловсруулав. Судалгааны ажлын үр дүнд уламжлалт хийцийн дизель хөдөлгүүрийн экологийн үзүүлэлтийг Common rail diesel injector хөдөлгүүрийн экологийн үзүүлэлттэй харьцуулан үзэж дүгнэлт гаргалаа. Евро-3,4 стандартыг Монгол Улсад нэвтрүүлэх зайлшгүй шаардлагатай болж байгаа бөгөөд энэ нь манай улсын нийгэм, эдийн засгийн байдалд чухал ач холбогдолтой болохыг тодорхойлж, дүгнэлт зөвлөмж боловсруулсан.