(untitled) (Mongolian Journal of Agricultural Sciences, 2017)
Тус судалгааны ажлын хүрээнд нарны эрчим хүчийг ашиглан орон байрыг халаах зориулалт бүхий дулааны коллектор зохион бүтээж, туршиж нарны цацраг, коллекторын гаралтын температур, орчны температурын хоорондын хамаарлыг тодорхойлов. Мөн коллекторын гаргаж байгаа ашигтай эрчим болон коллекторт хүрэлцхүйц нарны цацрагийн чадлыг тооцож олов. Судалгааны ажлын үр дүнд дулааны коллекторын чадал 1064.65 Вт, ашигт үйлийн коэффициент 0.64 байгаа нь практикт хэрэглэгдэж байгаа коллекторуудтай ойролцоо байна.