(untitled) (Mongolian Journal of Agricultural Sciences, 2016)
Энэхүү судалгаагаар Дархан-Уул аймгийн нутаг дэвсгэрт “Байгалийн ургамлын тухай” Монгол улсын хуулийн хавсралт, Монгол Улсын ховор амьтдын зүйл (2001)-д багтсан нэн ховор 11 зүйл ургамал, БОНХЯ-наас гаргасан жагсаалтад багтсан 21 зүйл ховор ургамал, 5 зүйл ховор амьтан тэмдэглэж, тэдгээрийн тархацыг тогтоон, статус, ашиглалтын хэлбэрүүдийг тодорхойлсон. Уг тодорхойлолтыг үндэслэн биологийн төрөл зүйлийг хамгаалах зөвлөмж боловсрууллаа.