(untitled) (Mongolian Journal of Agricultural Sciences, 2016)
Бид Нано (TiO2)-оор ноосон ширхэгт, ноосон сүлжмэлийн гадаргуун бүтцэд бүрхүүл суулган, нимгэн үеийн судалгааг СЭМ-ийн аргаар, ноосон сүлжмэлийн бактери эсэргүүцэх чадварыг Япон улсад үйлдвэрлэсэн Novilti ХХК-ны “Lumitester” багаж, scratch test үзгэн шинжилгээний аргаар бактерийн тоо, бактери эсэргүүцэх чадварыг тус тус тогтоов. Нано (TiO2)-оор боловсруулсан ноосон сүлжмэл нь бактери эсэргүүцэх чадвартай, өөрийгөө цэвэрлэх шинж чанарòàé болсон нь бидний судалгааны эхний үр дүнгээс тогтоогдов.