(untitled) (Mongolian Journal of Agricultural Sciences, 2016)
Махны чиглэлийн болон монгол хонины 18, 30 сартайд нь нядалж гулуузны жин, гулуузны гарц, амьдын жин, нядлагын жин, гулуузны бүтэц, махны найрлага, чанарыг судлав. Судалгааны дүнд бэлчээрээр байсан махны чиглэлийн 30 сартай хонины гулуузны дундаж жин 31.4 кг буюу амьдын жингийн 46.3% байхад монгол хонины гулуузны дундаж жин 23.4 кг буюу амьдын жингийн 46.5% байна. Махны чиглэлийн 18 сартай хонины гулуузны дундаж жин 28.4 кг буюу амьдын жингийн 44.8%, гулуузны бүтцэд хар махны эзлэх хувь 72.2% байгаа нь адил насны нутгийн хониноос гулуузны жингээр 9.9 кг-аар давуу байна.