(untitled) (Mongolian Journal of Agricultural Sciences, 2014)
Архитектурын бага элемент нь тухайн орчинтойгоо нарийн зохицсон нэмэлт төлөвлөлт юм. Ландшафт архитектурын төлөвлөлтөнд архитектурын бага элементүүд ихээхэн үүрэг гүйцэтгэдэг. Тэдгээр нь орчиндоо өөрийн гэсэн өнгө аясыг харуулах ба нэг орчныг нөгөө орчноос тусгаарлах, мөн хоѐр өөр орчныг нэгтгэн нэгэн цогц болгож өгдөг онцлогтой. Сүүлийн жилүүдэд хүн амын тоо нэмэгдэж, хот суурингийн нягтрал ихэссэнээр нийтийн эзэмшлийн гудамж, талбай, цэцэрлэгт хүрээлэнгийн орчинд байх архитектурын бага элемент болох гэрэлтүүлэг, сандал, хогийн сав гэх мэт хүмүүсийн ая тухтай, амгалан, аюулгүй байдлыг хангасан зүйлүүд бага байдагаас гадна хүрэлцээгүй болсон тул үүнийг инженерийн шийдлээр зөв төлөвлөхөд оршино. DOI: http://dx.doi.org/10.5564/mjas.v10i1.303