(untitled) (Mongolian Journal of Agricultural Sciences, 2014)
Бид 2008 оны 8 сарын 4-нд УБ, Хан-Уул дүүргийн 13-р хорооны Түргэний голын адагт байрлах Монос эм судлалын хүрээлэнгийн чацарганы 2.5 га талбайд мөн 2013 оны 7 сарын 24-нд Дархан хот дахь УГТСЭШХ-ийн жимс жимсгэний таримлын талбайд чацаргана, бөөрөлзгөний жимсэн дээр ургамлын бясаа олшрон гэмтэл учруулж байгааг илрүүлэн дээж, фото зураг авч, зүйлийн тодорхойлолтыг гаргалаа. Энэ шавьж нь ангилал зүйн хувьд хагас хатуу далавчит шавьжийн Heteroptera баг Lygaeidae овгийн Orsillinae төрөлд хамаарагддаг Nysius thymi Wolff. 1804. зүйл гэдэг нь тогтоогдлоо. Энэ бясаа нь ургамал идэшт полифаги шавьж бөгөөд ихэвчлэн Fabaceae, Caryophyllaceae, Asteraceae, Poaceae төрлийн ургамлаар түлхүү хооллодог ба Голарктикийн төрөлд багтдаг. DOI: http://dx.doi.org/10.5564/mjas.v12i1.270