(untitled) (Mongolian Journal of Agricultural Sciences, 2014)
Бидний судалгаа бол монгол орны газар тариалангийн төв бүсэд шар буурцгийг тариалахад дан эрдэс бордооны тунг анхлан судлах зорилготой бөгөөд цаашид бууц болон компост бордооны фон дээр эрдэс бордооны олон тунгуудыг судлан үзэх нь зүйд нийцнэ. Энэ туршилтаар газар тариалангийн төв бүсэд шар буурцгийн Хэй хэ-35 сортыг сонгон тариалж, азот, фосфор, калийн бордооны хэд хэдэн тунгаар бордож ургуулан үр дүнг тодорхойлов. Туршилтын дүнгээр дунд шавранцар хүрэн хөрсөнд эрдэс бордооны N40P40K40 тунгаар шар буурцгийг бордох нь тохиромжтой гэсэн анхны дүгнэлтэнд хүрч байгаа юм. Гэхдээ цаашид бордооны олон төрлөөр нарийвчлан судлах шаардлагатай. DOI: http://dx.doi.org/10.5564/mjas.v12i1.256