(untitled) (Mongolian Journal of Agricultural Sciences, 2019)
In action plan of Mongolian government of 2016-2020, it was stated that “The government will develop the model of warm house and greenhouse; then the complex enterprise. Furthermore, citizens of the urban area will be supplied by fresh vegetables constantly. We made the chronometerage research of land plowing period and greenhouse planning. Also, we made mathematical processing by the result of the research work. We determined the fuel consumption of land plowing period and the coefficient of operation time. Хүлэмжийн төлөвлөлт, түүний зарим механикжсан ажлын хронометражийн судалгааны дүн Монгол Улсын Засгийн газрын үйл ажиллагааны 2016-2020 оны мөрийн хөтөлбөрт “Өвөл, зуны хүлэмжийн загвар, цогцолбор аж ахуйг хөгжүүлж, хот суурингийн хүн амыг шинэ ургацын ногоогоор тогтвортой хангана” гэжзаасан байна.Хүлэмжийн аж ахуйн төлөвлөлт, хагалгааны үеийн хронометражийн судалгааг хийж, үр дүнгээр математик боловсруулалт хийж хагалгааны үеийн бүтээл шатахууны зарцуулалт, ээлжийн цаг ашиглалтын илтгэлцүүрийг тодорхойлов. Түлхүүр үг: Хүлэмж, хагалгаа, түлш зарцуулалт, хронометраж