Research on the effect of music education on cultivating emotional intelligence - Ulziibayar, Namiraa; Odonkhuu, Munkhjargal (Mongolian Journal of Arts and Culture, 2023)
The study of the effects of music education on the development of students emotional intelligence is a new area of research. The purpose of this study is to investigate the effects of music education on the development of emotional intelligence, as the development of students’ emotional intelligence is becoming more and more important in this music education. This article describes the relationship between emotional intelligence and music education, and music education is an effective way to develop students emotional intelligence, and it is a significant and innovative issue for the development of students psychological understanding and all-round development of students. In this research, we analyzed and analyzed the results of studies using music education to develop emotional intelligence. According to the results of the analysis, music education has an impact on understanding and expressing emotions and feeling and understanding the emotions of others. Сэтгэл хөдлөлийн оюун ухааныг төлөвшүүлэхэд хөгжмийн боловсрол нөлөөлөх нь Хураангуй: Оюутнуудын сэтгэл хөдлөлийн оюун ухааныг хөгжүүлэхэд хөгжмийн боловсролын нөлөөг судлах нь судалгааны шинэ чиглэл бол ж байна. Энэхүү хөгжмийн боловсролд сурагчдын сэтгэл хөдлөлийн оюун ухааныг төлөвшүүлэх нь улам бүр чухал байр суурь эзэлсээр байгаа тул сэтгэл хөдлөлийн оюун ухааныг төлөвшүүлэхэд хөгжмийн боловсролын үзүүлж буй нөлөөллүүдийг судлахад судалгааны зорилго оршино. Энэ өгүүлэлд сэтгэл хөдлөлийн оюун ухаан ба хөгжмийн боловсрол ын уялдаа хол боог тайл барласан бөгөөд хөгжмийн боловсрол нь оюутнуудын сэтгэл хөдлөлийн оюун ухааныг хөгжүүлэх үр дүнтэй арга бөгөөд сурагчдын сэтгэл зүйн зөв ойлголтыг хөгжүүлж, суралцагчдын бүх талыг хөгжүүлэх ач холбогдолтой , шинэлэг асуудал юм. Бид энэхүү судалгааны ажлаараа сэтгэл хөдлөлийн оюун ухааныг төлөвшүүлэхэд хөгжмийн боловсрол ыг ашигласан судалгаан ы үр дүнгүүдэд анализ , дүн шинжилгээ хийж ажилласан . Эл дүн шинжилгээний үр дүнд хөгжмийн боловсрол нь сэтгэл хөдлөлөө ойлгох , илэрхийлэх, бусдын сэтгэл хөдлөлийг мэдэрч ойлгоход нөлөөлж байна. Түлхүүр үг: хөгжим, хөгжмийн боловсрол, сэтгэл хөдлөл, сэтгэл хөдлөлийн оюун ухаан