(untitled) (Mongolian Journal of Arts and Culture, 2023)
When Mongolia developed according to the world progress the tradition of the long song became considerable unclear from the 1950s and in particular was almost forgotten in the 1970s. Then famous long song singer J.Dorjdagva and his student N.Norovbanzad started the professional training to pass on the tradition of the long song to the future generation at their initiative. Yes. The aim is to study the training stages of the preparation of professional long song singers. Мэргэжлийн уртын дуучин бэлтгэсэн сургалтын үе шатны асуудалд Хураангуй: Монгол улс дэлхийн хөгжилтэй хөл нийлэн алхах болж, урт ын дууны уламжлал 1950-аад оноос хойш нэлээд бүдгэрч, ялангуяа 1970-аад он гэхэд бараг мартагдах шахаж байх үед урт ын дуучин Ж.Дорждагва, түүний шавь Н.Норовбанзад нар уртын дуугаа сургалтаар дамжуулан залгамжилж, хойч үедээ уламжлуулах ажлыг санаачлан эхлүүлсэн юм. Тиймээс мэргэжлийн уртын дуучин бэлтгэсэн сургалтын үе шатыг тоймлон судлах зорилготой . Түлхүүр үг: багш, алдарт дуучин, та нхимын сургалт, судлаач, шавь сургалт