Хятадаас Монголд оруулж буй шууд хөрөнгө оруулалтын өнөөгийн байдал, үр өгөөж - Түмэнцэцэг (Journal of International Studies, 2011)
Сүүлийн жилүүдэд Хятадаас Монголд оруулж буй шууд хөрөнгө оруулалт илт хурдан нэмэгдэж, хөрөнгө оруулалтын хүрээ тэлж, үүний дотроос Монголын уул уурхайн салбарт оруулах хөрөнгө оруулалтын хэмжээ тасралтгүй өсч байна. Хятадаас Монголд оруулж буй шууд хөрөнгө оруулалт нь хөрөнгө оруулагч орны ажилгүйдлийн тоо хэмжээ өсөн нэмэгдэхэд идэвхитэй нөлөөлж, улмаар хөрөнгө татаж буй тухайн газрын цалингийн хэмжээ нэмэгдэхэд үүрэг гүйцэтгэж байгаагаас гадна, Монгол Улсын гадаад худалдааны тэнцвэр ба үйлдвэрлэлийн технологийн өсөлтийн хэмжээ тогтворжиход нааштай үр өгөөжөө өгч байна.