New Trends and Prospects of Japan’s National Security Strategy (Journal of International Studies, 2024)
Japan’s announcement in December 2022 that it will revise its three main security policy documents has attracted the attention of global researchers and has become a major geopolitical topic, raising questions about the possibility of a change in the US-Japan alliance or a break with tradition. This speech examines what is new in the documents, whether the  challenges of the security environment are subjective attitudes arising from the international context that will change the document, whether policy reforms can ensure Japan’s national security or Japan’s strategic military independence. It raised the issues of whether it is striving, taking into account the National Security Strategy (USNSS) document, the Japan-US security agreement, the Defense Policy document that has been the priority of Japan’s foreign policy until now, and the National Security Strategy (NSS) that has been implemented for 10 years. I intend to do a thorough analysis.Япон Улсын Үндэсний аюулгүй байдлын стратегийн шинэ хандлага, төлөв Хураангуй: Япон Улсын аюулгүй байдлын бодлогын үндсэн гурван баримт бичгийг шинэчлэн баталснаа 2022 оны 12 дугаар сард зарласан нь судлаачдын анхаарлыг ихээр татсан бөгөөд АНУ-Японы холбоотны харилцааг өөрчлөгдөх магадлалтай юу? Япон Улс цэрэг стратегийн хувьд бие даасан байдлыг эрмэлзэж байна уу? гэдэг асуултууд дагуулсан.Тус өгүүлэлд уг баримт бичгүүдэд гарсан шинэ зүйл нь чухам юу вэ, аюулгүйн орчны сорилтууд нь уг баримт бичигт өөрчлөлт оруулах олон улсын нөхцөл байдлаас үүссэн субьектив хандлага мөн үү? Бодлогын шинэчлэл нь Японы үндэсний аюулгүй байдлыг хангаж чадах уу? гэсэн асуудлуудыг хөндөж байна. Энэ өгүүллээр шинээр батлагдсан АНУ-ын Үндэсний аюулгүй байдлын стратеги баримт бичиг, Япон-Америкийн аюулгүй байдлын гэрээ, Батлан хамгаалах бодлогын баримт бичиг, Үндэсний Аюулгүй Байдлын Стратегийн 10 жилийн хугацаанд хэрэгжиж ирсэн бодлого зэргийг нягтлан үзэж дүн шинжилгээ хийхийг зорьлоо. Түлхүүр үгс: Япон Улс, Үндэсний Аюулгүй Байдлын Стратеги, Үндэсний батлан хамгаалах стратеги, Батлан хамгаалахыг бэхжүүлэх хөтөлбөр, Япон-Америкийн аюулгүй байдлын гэрээ