Export Support System of the Republic of Korea and Applicable Experiences for Mongolia (Journal of International Studies, 2024)
Government organizations play a pivotal role in fostering export development. We need to create efficient organizational system for economic diversification. Within this context, I examine the structure and functions of organizations headed by the Ministry of Trade, Energy, and Industry of the Republic of Korea. This ministry plans export support initiatives, which are then executed through its affiliated agencies and other governmental and nongovernmental organizations. The interconnected and well-coordinated export support system, which has evolved since the 1960s, continues to operate with notable efficiency.БНСУ-ын экспортыг дэмжих тогтолцоо, Монгол Улсад хэрэгжүүлж болохуйц туршлагаХураангуй: Экспортын хөгжилд төрийн байгууллагуудын дэмжлэг, шуурхай үйл ажиллагаа чухал үүрэг гүйцэтгэдэг. Бид эдийн засгаа төрөлжүүлэхийн тулд экспортыг дэмжих төрийн байгууллагын үр ашигтай бүтэцийг бүрдүүлэх шаардлагатай. Энэ хүрээнд БНСУ-ын Үйлдвэрлэл худалдаа, нөөцийн яам тэргүүтэй экспортыг дэмжих байгууллагуудын бүтэц зохион байгуулалт, үйл ажиллагааг судаллаа. Үйлдвэрлэл худалдаа, нөөцийн яам нь тус улсын экспортыг дэмжих үйл ажиллагааг төлөвлөн, харьяа агентлагууд, мөн бусад төрийн болон хувийн хэвшлийн байгууллагуудаар дамжуулан хэрэгжүүлж байна. Олон жилийн хөгжлийн явцад хэвшин тогтсон энэхүү тогтолцоо нь харилцан уялдаатай, нарийн зохион байгуулалттай, өндөр үр ашигтай ажиллаж иржээ.Түлхүүр үгс: БНСУ, экспорт, аж үйлдвэрлэл, экспортыг дэмжих байгууллага