Монгол дахь хятад судлал (Journal of International Studies, 2006)
Монгол Улс нь Хятадтай хаяа хаяагаа дэрлэн оршдогийн хувьд эрт дээр үеэс Хятад улсыг судалж ирсэн юм. Хятадын соёл иргэншлийн талаарх монголчуудын мэдлэг нь Хятад улстай харьцах практик үйл явцын үр дүнд бий болохын зэрэгцээ Монголын бичгийн хүмүүс Хятадын түүх, уран зохиол, гүн ухаан, төрийн бодлогыг судалсаар иржээ. Хятад орны талаарх энэхүү ойлголт, мэдэгдэхүүн нь үе дамжин баяжигдсаар Хятадын соёл иргэншлийн талаар нүүдэлчин монголчуудын дунд нэгэн цогц ойлголтыг бүрэлдүүлэн бий болгосон байна.English title: Chinese Study in Mongolia