Ө.Бадрах Туваг Монголтой нэгтгэх бодлого, үйл ажиллагаанд оролцсон нь (Journal of International Studies, 2009)
Тагна Туваг Монгол улсад нэгтгэх үйл хэрэгт Өлзийтийн Бадрах хэмээх Баруун Монголын дөрвөд хөвгүүн өөрийн биеэр хүчин зүтгэж явсан тухай сонирхолтой баримт ОХУ-ын Холбооны Аюулгүй Байдлын Алба буюу ФСБ-гийн тусгай архивд хадгалагдан буй Ө.Бадрахын хавтаст хэргээс олдлоо.English title: O.Badrakh's involvement in the plan of unifying Tuva into Mongolia