Монгол, Хятадын онлайн худалдааны хэрэглэгчдийн зан төлвийн харьцуулсан судалгааны зарим үр дүнгээс (Journal of International Studies, 2015)
Монголын онлайн худалдааны хэрэглэгчдийн зан төлвийн судлагдсан байдал хангалтгүйгээс олон нийтийн дунд онлайн худалдаанд учирч болох эрсдлээс болгоомжлох, хардах, хүлээлтийн хандлага ажиглагдах болжээ.Иймд судлаач миний бие Хятад улс болон Монголын интернэт хэрэглэгчдийн зан төлвийн онцлог, онлайн худалдаанд нөлөөлөх хүчин зүйлс, итгэх итгэл, мэдрэгдэх үнэ цэн ямар түвшинд байгааг тогтоон харьцуулсан судалгаа хийснээр хэрэглэгчдэд болон онлайн худалдаа эрхлэгч байгууллагуудад онолын болон практикийн түвшинд хувь нэмэр оруулна гэдэгт итгэлтэй байна. Comparative Study on Customer Behavior between Chinese and Mongolian Internet Shopping Abstract: Despite the rapid rise in online shopping, the problem of cultivating consumer trust in online stores has become one of the main factors restricting further development of online shopping, and thus it is currently affecting consumers confidence in shopping and purchase intentions.This article treats the Mongolian consumers perceived value and consumer behavior on online suppliers as a research point, and analyzes different problems encountered in online shopping environment in Mongolia.Keywords: Online shopping, Consumer behavior, Comparative study.