Монгол Улсын дипломат албаны үүсэл, хөгжлийн тухай (Journal of International Studies, 2014)
Энэхүү өгүүлэлд Их Монгол Улс, 1911 оны үндэсний эрх чөлөөний хувьсгалын үр дүнд байгуулсан Богд Хаант Монгол Улс, 1921 оны Ардын хувъсгал, Монгол Улс ардчилал, зах зээлийн эдийн засагт шилжсэн өнөөг хүртэлх Монгол Улсын дипломат албаны түүхэн онцлог, гадаад харилцааны төв байгууллага болох Гадаад харилцааны яамны бүтэц, зохион байгуулалт, холбогдох газар, хэлтсийн чиг, үүрэг, эрх зүйн үндэслэл, элчин, консулын харилцаа, ДТГ-ууд, хүний нөөцийн бодлого зэргийг маш товчоор тусгав. Commencement and development of Mongolian diplomatic serviceThe article aims to briefly describe the particulars of the diplomatic service of Mongolia throughout the historic stages of the Great Mongol State, Bogdo Khaan’s Mongolia after the 1911 national freedom revolution, Mongolia after the 1921 people’s revolution, and transition to democracy and market economy until today. It also describes the structure, organization, functions of departments and divisions, as well as the legal status of the Ministry of Foreign Affairs, the central authority in charge of foreign relations, ambassadorial and consular relations, diplomatic representations and human resource policy.