ОХУ-ын Монгол дахь ашиг сонирхол ба хөрөнгө оруулалт (Journal of International Studies, 2014)
1990 оноос өмнөх манай хоёр улсын харилцаа, хамтын ажиллагааны явцад байгуулагдсан "Улаанбаатар төмөр зам” ХНН (1949), “Монголросцветмет ”, “Эрдэнэт" зэрэг хамтарсан үйлдвэрүүд Монгол орны хөгжилд нэн чухал үүрэг гүйцэтгэж ирсэн түүхтэй. Өдгөө ч гэсэн манай эдийн засгийн хөгжлийн нэг гол ноён хүчин зүйл нь болсоор байна. 1990-ээд оны дунд үеэс хоёр орны худалдаа, эдийн засгийн харилцааг зах зээлийн шинэ нөхцөлд нийцүүлэн хөгжүүлэх, хамтын ажиллагааны шинэ механизм бий болгосноор хоёр талын ашиг сонирхлын дагуу ОХУ-ын нийцэж хөрөнгө оруулалтын түвшинг дээшлүүлэх, түүний үр өгөөжийг нэмэгдүүлэх зорилт дэвшигдэж буйг харуулахыг хичээв. Russian interests and investments in MongoliaPrior to 1990, “Ulaanbaatar Railway” JSC (1949), “Mongolrostsvetmet", “Erdenet” joint ventures, which were established during the period of cooperation between two our countries, have a rich history for a significant role in the development of Mongolia. Even though, they play an important factor of the Mongolian economy, today. I tried to indicate how should develop the efficient economic and commercial relations of two countries and create a new mechanism for cooperation as well as to increase an investment appropriate for interest of two parties and its outcome.