Германы “ВОСТВАГ” хувьцаат нийгэмлэг, түүний Монгол дахь үйл ажиллагаа (Journal of International Studies, 2013)
1920-30-аад онд Монголд үйл ажиллагаа явуулж байсан Германы “Востваг” хувьцаат нийгэмлэг, түүний үйл ажиллагаа, энэ байгууллагын үйл ажиллагаанд ЗХУ-ын ДЯЯ хэрхэн оролцож байсан, “Востваг” хувьцаат нийгэмлэгийн Монголын гадаад худалдаа, эдийн засагт үзүүлж байсан үр нөлөө, тус нийгэмлэгийн цаашдын хувь заяа хэрхсэн талаар архивын баримтад тулгуурлан өгүүлнэ. German Stock Holding “VOSTVAG” and its Action in MongoliaIn this article has been researched the German (In 1918-33 the official name of Germany was the Weimer Republic D. U.) “Wostwag” stock company, which had operated in Mongolia between 1920-1930s, about its activities, and how had participated the Ministry of Security Affairs of the Soviet Union in activities of the company. Moreover, here has been underlined the stock company’s impacts on Mongolian foreign trade, economy and what happened in further destiny of Wostwag.