The Aspects Current Situation of Cultural and Educational Relationship between Russia and China (Journal of International Studies, 2019)
The paper explores actual results and impacts of contracts and agreements, legal environment, features of cooperative mechanism and activities, regional cooperation, inter-organizational collaboration, and student exchanges in cultural, educational and humanitarian sectors between Russia and China since 1990.Furthermore, the author argues that the relationship of strategic partnership between the two countries took priorities over not only political and economic issues but also cultural, educational and humanitarian spheres.Орос, Хятадын соёл, боловсролын харилцааны төлөв байдалХураангуй: Эл өгүүлэлд манай хөрш ОХУ, БНХАУ-ын хооронд 1990-ээд оноос хойш өнөөг хүртэл хэрэгжүүлж буй соёл, боловсрол, хүмүүнлэгийн салбарт байгуулсан гэрээ, хэлэлцээр, хамтын ажиллагааны механизм, үйл ажиллагааны онцлог, боловсролын байгууллагуудын хоорондын холбоо, оюутан солилцоо, бүс нутаг хоорондын харилцааны бодит үр дүнг тодорхойлохыг зорив. Мөн ОХУ, БНХАУ-ын хоорондын стратегийн түншлэлийн харилцаа нь зөвхөн улс төр, худалдаа-эдийн засгийн хүрээнд бус мөн соёл, боловсрол, хүмүүнлэгийн салбарт тэргүүлж байгаа тухай өгүүлэх болно.Түлхүүр үг: Орос, Хятадын соёл, боловсролын хамтын ажиллагааны гэрээ, хэлэлцээр, оюутан солилцоо, бүс нутгийн харилцаа