Монгол улсын гуравдахь хөршийн бодлого дахь Зүүн Өмнөд Азийн Холбоо (АСЕАН)-ны орон зай - Dashtsevel, Sonom-Ish (Journal of International Studies, 2015)
Хэдийбээр олон улсын харилцааны тогтолцоон дахь шилжилтийн үе хараахан дуусаагүй, дэлхийн шинэ дэг журам төгс төлөвшин тогтоогүй “олон төрлийн хүчин зүйлээс хамаарал бүхий тодорхой бус шинж чанартай үе” хэмээн үзэж(1) байгаа ч гэсэн сүүлийн жилүүдэд дэлхийн тавцанд том гүрнүүдийн геополитикийн байр суурь, улам бүр тодорхой болж Орос, Хятад зэрэг хүчирхэг, тоталитар маягийн улс гүрнүүд ба өрнийн либерализмын хооронд геополитикийн ан цав үүсч эхэлснийг дэлхийн стратеги судлаачид цохон тэмдэглэсээр байна(2). Хүйтэн дайны дараа дэлхий ертөнцийн геополитик , үзэл суртал ойртон нэгдэж, эв нэгдэл мандан бадарна гэсэн бидний ойлголт хориод жилийн дараа өөрчлөгдөж байгааг сая мэдэрч эхэлж байна. Title: Southeast Asian range in Mongolia's third neighbor policy DOI: http://dx.doi.org/10.5564/jis.v0i1.381