(untitled) (Journal of International Studies, 2014)
Энэхүү танилцуулгад “Монгол Улс-БНХАУ-ын харилцаа, хамтын ажиллагаа” сэдвийн хүрээнд Монгол, Хятадын хөгжлийн үе шатуудад байгуулсан худалдааны холбогдолтой гэрээ хэлэлцээрүүдийг схемчлэн үзүүлж Монгол Улсын худалдааны өнөөгийн нөхцөл болон Худалдаа хөгжлийн банкны талаар тойм мэдээлэл өгнө. Мөн Худалдаа хөгжлийн банк, Хятадын банк болон банк санхүүгийн байгууллагуудтай хийж буй хамтын ажиллагааны төлөв байдлыг товч танилцуулж цаашдын хамтын ажиллагааны боломжийн талаар өгүүлнэ. Тухайлбал стратегийн ач холбогдол бүхий томоохон төслүүдийн хүрээнд своп хэлцлийг ашиглах, хоёр улсын банкуудын корреспондент харилцааг эрчимжүүлэх, санхүүжилтийн төрлийг нэмэгдүүлэх, хөрөнгийн зах зээлийн хүрээнд хамтран ажиллах, гадаад худалдааны санхүүжилтийн нэр төрлийг нэмэгдүүлэх боломж, арга замуудын талаарх асуудлыг хөндөж мөн зарим нэгэн саналыг дэвшүүлсэн юм.