(untitled) (Journal of International Studies, 2014)
ӨМӨЗО нь Монгол болон Орос 2 гүрэнтэй 19-н боомтоор хиллэдэг. Тиймээс Хятад нь умарш нээлттэй улс юм. Тэр дундаа Манжуур, Эрээн хот, Ганц мод болон Цэгээ зэрэг 4 боомт бол Өвөр Монголоос Монгол болон Оростой эдийн засаг худалдаа арилжааны харилцаа хийх чухал боомтууд болно. Тус өгүүлэлд Хятад, Монгол, Орос гурван улсын эдийн засгийн харилцааны явц дахь ӨМӨЗО-ы хилийн боомтын хөгжлийн өнөөгийн байдал хийгээд тулгамдсан асуудалд задлан шинжилгээ хийгээд энэ тухай зарим санал зөвлөгөө өгсөн байна. A Research on the Developmental Problems of Inner Mongolian Borders and Ports in Economical Cooperation of Sino-Mongolia-Russia Inner Mongolian Autonomous Region, which is an important front of Chinese opening-up to north, is bounded by Mongolia and Russia. It has 19 ports open to the outside world and from which Manjuur, Ereenhot, Ganqimod and Sekhe are major ports to Mongolia and Russian. This article analyzes the existing problems and the current conditions of Inner Mongolian borders and ports in the process of Sino-Mongolia-Russia cooperation and suggests how to deal with them.