(untitled) (Journal of International Studies, 2020)
The digital economy is a key catalyst for the economic growth of developing nations. However, because developing nations often lack the resources needed to grow in this area, it is essential for a developing nation to focus on identifying obstacles and to strategize toward long-term improvement. We study the current state of digital economies among developing nations, and evaluate the causes of their limitations. Specifically, we use the Russian Federation’s strategy for the development of their digital economy as a case study for identifying common issues that developing nations face in this area. Хөгжиж буй орнуудын дижитал эдийн засгийн хөгжилд тулгарч буй бэрхшээл: ОХУ-ын жишээн дээр Хураангуй: Эдийн засгийн хөгжлийг хурдасгагч гол түлхүүр болох дижитал эдийн засгийн үр өгөөжийг хүртэх боломж хөгжиж буй орнуудад бий. Гэхдээ тэдэнд нөөц, бололцоо хангалтгүй. Иймээс улс орнууд асуудлаа судалж, тодорхойлж, бодлогоо боловсруулах шаардлагатай. Энэхүү хэрэгцээ, шаардлагыг үндэслэн хөгжиж буй орнуудад тулгамдаад байгаа дижитал дэд бүтцийн хөгжлийн бодит байдал, хоцрогдолтой тал, мөн дижитал эдийн засгийн таатай орчин, тогтолцоог бүрдүүлэхэд тулгарч буй бэрхшээлийг судалж үзлээ. Мөн хөгжиж буй орон болохынх нь хувьд ОХУ-ын дижитал эдийн засгийн бодлого, төлөвлөлт, өнөөгийн байдлыг судлахдаа хөгжиж буй орнуудад тохиолддог нийтлэг бэрхшээл сорилтын ерөнхий бүтцэд тулгуурлан үзэв. Түлхүүр үгc: дижитал эдийн засаг, ОХУ, хөгжиж буй орон