Real Time Face Recognition Software Development for People With and Without Face Masks - Nyamdavaa, Davaasuren; Badarch, Luubaatar; Ulziisaikhan, Battulga; Ulziisaikhan, Battulga; Dulamragchaa, Uuganbaatar; Battsogt, Munkhbayar (Journal of Institute of Mathematics and Digital Technology, 2022)
In recent years, people began to wear masks to prevent the spread of Covid-19, which is widespread all over the world. Face recognition algorithms tend to be relatively inadequate for people wearing masks because masks cover most of a person’s face. Our goal is to develop software with high accuracy and precision on the task which is recognizing people with and without face masks. In this paper, we are introducing some results of our work. Амны Хаалттай болон Амны Хаалтгүй Хүний Царайг Бодит Хугацаанд Таних Программын Хөгжүүлэлт Хураангуй: Ковид 19 цар тахлын эрсдэлээс сэргийлэхийн тулд хүмүүс амны хаалт хэрэглэх болсон. Амны хаалт нь хүний нүүрний ихэнх хэсгийг далдалдгаас үүдэн царай таних алго ритмууд амны хаалттай хүнийг муу таних хандлагатай байдаг. Үүнийг дагаад амны хаалттай хүнийг хэн бэ? гэдгийг таних царай танилтын алгоритмыг боловсруулах хэрэгцээ үүссэн. Бид аль болох үр дүнтэй, өндөр нарийвчлалтай, бодит хугацаанд ажиллаж болохуйц амны хаалттай болон амны хаалтгүй хүний таних алгоритмыг гарган авах, түүн дээр тулгуурлан программ хөгжүүлэх зорилготойгоор ажилласан бөгөөд энэхүү өгүүллээр бид бодит хугацаанд амны хаалттай болон амны хаалтгүй хүний царай таних алгоритм ба программын хөгжүүлэлтийн өнөөдрийг хүртэлх зарим үр дүнг танилцуулна. Түлхүүр үгс: Casia-Webface, Facenet, Гүн сургалт