(untitled) (Bulletin of the Institute of Chemistry and Chemical Technology, 2020)
The aim of this study was to determine the effect of spent brewer’s yeast hydrolysate on the stabilization of lecithincontaining oil-in-water emulsion. The emulsion was prepared using a 1: 9 oil-to-water ratio with 8% lecithin and homogenized for 30 min at 10,000 and 13,000 rpm. The brewer’s yeast hydrolysate was added to the lecithin-based oil-in-water emulsion by 0.5%, 1.5%, and 3%, respectively. The oil droplet diameter and creaming index of emulsions were determined by comparison with the control. The stability of the emulsion containing 1.5% of brewer’s yeast hydrolysate was 88.2%, and the proportion of oil droplets with a diameter of 1.5-3 μm reached 80%, which is an advantage over other options. The addition of brewer’s yeast hydrolysate to the emulsion by 1.5% resulted in a 4.4-fold increase in the IC50 value of 2,2ʹ -azinobis- (3-ethyl-benzothiazolin-6-sulfonic acid) (ABTS) cationic radical inhibition. These results suggest that the use of 1.5% brewer’s yeast hydrolysate to produce lecithin-based oil-in-water emulsion has a positive effect on emulsion stability and antioxidant activity, while increasing nutritional value. Пивоны дрожжийн гидролизат агуулсан усан суурьтай эмульсийн тогтворжилтын судалгаа Хураангуй: Энэхүү судалгааны ажилд пивоны дрожжийн гидролизатыг лецитин агуулсан усан суурьтай эмульсийн тогтворжилтод үзүүлэх нөлөөллийг тодорхойлох зорилтыг тавьсан. Эмульсийг бэлтгэхэд тос, усны харьцааг 1:9, лецитинийг 8%-иар авч 10000 ба 13000 эрг/мин хурдтайгаар нийт 30 мин гомогенжүүлэв. Лецитин агуулсан усан суурьтай эмульсийн найрлагад пивоны дрожжийн гидролизатыг 0.5%, 1.5%, 3%-иар нэмж, эмульс дэх тосны бөмбөлгийн диаметр, өтгөрөлтийн индексийг хяналтын эмульстэй харьцуулан тодорхойлов. Пивоны дрожжийн гидролизатыг 1.5%-иар агуулсан эмульсийн тогтворжилт 88.2% байсан ба 1.5-3 μм диаметртэй бөмбөлгийн эзлэх хувь 80%-д хүрсэн нь бусад хувилбараас давуу үзүүлэлт болно. Пивоны дрожжийн гидролизатыг эмульсийн найрлагад 1.5%-иар нэмэхэд 2,2ʹ -azinobis-(3-ethylbenzothiazolin-6-sulfonic acid) (ABTS) катион радикал дарангуйлах IC50 утга 4.4 дахин нэмэгдэж байсан ба гидролизатын концентрацаас хамааран эмульсийн антиоксидант идэвх нэмэгдэж байсан. Эдгээр дүн лецитин агуулсан усан суурьтай эмульс гарган авахад пивоны дрожжийн гидролизатыг 1.5%-иар нэмж ашиглах нь тэжээллэг чанарыг нэмэгдүүлэхийн хамтаар эмульсийн тогтворжилт, антиоксидант идэвхэд эерэгээр нөлөөлж байгааг харуулж байна. Түлхүүр үг: Гидролизат, эмульс, бөмбөлгийн хэмжээ, тогтворжилт, антиоксидант идэвх